субота, 6. јул 2013.

GTA iliti Velika krađa automobila

Kako možete pretpostaviti i iz samog naslova , danas ćete čitati o urbanim legendama , koje nam govore o krađama automobila , a i svemu u vezi s tim . Tek da vidite da postoje i "blistavi" umovi među kradljivcima , ali i da vidite da postoje i oni koji se nisu baš najbolje snašli u svom zanatu .

Prva priča nam "stiže" s interneta , gdje je se širili putem e-mail-a tokom 1998. godine , mada nije bilo njeno pojavljivanje rijetko ni nakon toga .
Cartoon of the legendMeđutim , sami počeci legende sežu i u rane i srednje pedesete godine protekloga vijeka . Naime , jednom mladom bračnom paru , automobil biva ukraden . Da to nije , za njih bilo najveće zlo , pokazaće već idući dan , kada im se njihov automobil ponovo nađe ispred kuće . Izenenađenjima nije bilo kraja , kada su u automobilu pronašli pismo , na kojem je bila lijepo napisana zahvalnica na posudbi auta , jer je život bio u pitanju , a "pošteni" pozajmljivači su se odlučili odužiti i kartama za večerašnju predstavu , koncert ili tome sličan događaj , kojem bi malo ko odolio .
Naravno , mladi par to prihvata sasvim naivno , te se to veče odluči uveličati taj događaj svojom posjetom .
Da želje "poštenih pozajmljivača" nisu bile onako srčane , dokazaće se kada se par vrati kući i zatekne je opljačkanu (što je , zapravo i bio cilj onih kradljivaca automobila , koji su taj način upotrijebili ne bi li sa sigurnošću znali da mladi bračni drugovi neće biti kući , te da će imati odriješene ruke da ukradu sve ono što im je potrebno bilo) .
Ova legenda biće vam poznata i ako ste pogledali film "Shooting fish" iz 1997. godine , ali i ukoliko ste svojevremeno pratili sitkom "Nanny" (iliti "Dadilja") u kojem glavna zvijezda ove serije , koja se zove Fran biva opljačkana na sličan način .


Cartoon of the legendSada ćemo otputovati u 1987. godinu i priču o nevjerovatno dobro zaštićenom automobilu , čiji je vlasnik bio sasvim siguran da njegov automobil ne može biti ukraden , jer je koristio veliki broj sigurnosnih "sredstava" . Međutim , jednog dana je primjetio da mu je automobil okrenut u suprotnom smjeru od onoga u kojem ga je on , veče prije toga ostavio . Što je umnogome poljuljalo njegovo samopouzdanje po pitanju sigurnosti sopstvenog automobila i zaštite od krađe . Međutim , to nije bilo sve , kada je prišao automobilu , uvidio je da su (i ne tako pametni) lopovi odlučili mu ostaviti poruku upozorenja . Poruka je bila kratka i jasna : "Kada budemo željeli , doći ćemo i uzeti ga!" .






Sada slijedi jedna priča , koja nije direktno "okrenuta" krađi automobila , ali je blisko povezana . Naime , lopov je odlučio da (noću , naravno) izvuče gorivo iz rezervoara jednog kombija , koji je bio postavljen na parkingu . Međutim , nije ni slutio da će sve krenuti po zlu , kada je pokušavao da podstakne gorivo ustima da što brže počne da izlazi . Upravo tada , usta mu se napuniše kanalizacionom tečnošću . Kako je to moguće (?!) , pitaće se mnogi . Međutim, moguće je kada se ispostavi da je on , umjesto u rezervoar s gorivom , svoje crijevo ubacio u odvodnu cijev kible koja se nalazila na kombiju sa kojeg je pokušavao ukrasti gorivo .
Ova legenda je u mnogo navrata bila aktuelna , mada nikada nije potrvđena kao tačna .


Evo priče koja bi vam mogla biti poznata i po svom sadržaju ili po svojoj sličnosti sa pričom iz domaćeg filma "Mrtav 'ladan" . Ova priča govori o porodici , koja odlazi na proputovanje Sjedinjenim Američkim Državama , sa sve babom . Međutim , na pola puta , baba umire , a porodica nije bila u mogućnosti da u tom trenutku plaća prevoz mrtvaca , odlučuje mrtvu babu privezati za krov , potom je pokriti stvarima te je na taj način "prošvercovati" do groblja na kojem će biti sahranjena . Usput , gladni i žedni odlučuju se za predah u jendom restoranu , ali vrativši se s doručka i kafe , ne zatiču svoj automobil na parkingu . Njihovom žalu bi možda i bilo kraja , da lopovi s automobilom i svim stvarima nisu ukrali i preminulu staricu .

Današnja posljednja priča je dokazana kao neistinita , u potpunosti , ali to nas ne sprečava da je istaknemo kao urbanu legendu , a možda se zapravo i jeste dogodila , samo što su skeptici koji ne vjeruju u legende odlučili proglasiti kao laž - ko da zna !?
Collapsed freewayGodina dešavanja ove legende je 1989. a mjesto na kojem se dogodila je Loma Prieta . Loma Prieta , kao dio obale San Franciska u Kaliforniji , ali i kao epicentar zemljotresa , upravo te 1989. godine .
Priča se počela širiti putem interneta godinu dana kasnije , a govori o tome kako je kradljivac automobila ukrao (uglavnom jako luksuzan i skup) automobil iz dvorišta jedne porodice .
Vlasnik ga je odmah prijavio , ali nekoliko dana nije bilo nikakvih informacija o njemu . Da  bi se , napokon policija javila vlasniku , ističući da je automobil pronađen , ali i da je lopov i dalje u njemu . Vlasnik je bio sretan što se slučaj okončao u tom pravcu , međutim , nije ni slutio da je zapravo lopov u njegovom automobilu poginuo za vrijeme zemljotresa , kada se most srušio na njega .

Ništa ni od pravde , a što je još gore , ni od luksuzne limuzine koja je bila havarisana .



Нема коментара:

Постави коментар