уторак, 18. јун 2013.

Svađa za opstanak

Engleska sedma ili osma liga (nemojte da posumnjate da jednom Englezu nije jednako važna kao i Premijer liga). Na početku sezone menadžer kluba koji ima ambicije da pređe u viši rang angažuje dokazanog rasnog centarfora. Od njega se mnogo očekuje. Bar 30-tak golova, a možda i više. On je zvezda vodilja ka višoj ligi! 

Prvo kolo – slab rezultat, a centarfor bez gola. Drugo kolo - nerešeno, a centarfor samo u stativu. Treće kolo - izgubljena utakmica kod kuće, a centarfor promašio penal. Četvrto kolo - bolje da ni ne pominjemo. Peto kolo - opet ništa. Šesto kolo. Sedmo. Osmo... Prolećni deo lige... Katastrofa! Dotični centarfor nije postigao ni jedan jedini gol. 

Umesto da se bori za ulazak u višu ligu, klub je došao u opasnost da ispadne u niži rang takmičenja. Jedno od poslednjih kola  bilo je odlučujuće. U goste je dolazio tim koji se nalazio na prvom mestu. Menadžer kluba je dan pred utakmicu održao veliki govor igračima, a pomenutu "devetku" je odveo u stranu i rekao mu: Ti si moje najveće razočaranje ove sezone. Ako ni sutra ne daš gol moraćemo da se rastajemo. Žao mi je, ali tako je! 

Dotični napadač otišao je kući više nego nervozan, nije mogaop normalno da spava, a ujutro se probudio u još gorem raspoloženju. Na sve to je kao "dodatak jelima" došlo neprestano gunđanje njegove žene koja mu je zamerala što ne izvršava neke sitnije kućne obaveze (kupovina, daska na wc šolji i sl.). U jednom momentu čovek načisto pukne, počne da viče na ženu, potpuno se posvađa s njom i ode u najgorem mogućem raspoloženju na utakmicu... 

Sudija je svirao početak meča. Prvi minut - naš centarfor se dokopao lopte, "pregazio" sve igrače iz protivničke odbrane i GOL! Peti minut - naš centarfor se dokopao lopte, "pregazio" sve igrače... Dvanaesti minut - naš centarfor... Na ovoj utakmici on je postigao sedam golova i namestio dva - rezultat je bio senzacionalan - 9:1 za domaćina protiv favorita. 

Posle utakmice on priznaje menadžeru šta je bila njegova najveća inspiracija. Menadžer šalje njegovoj ženi veliki buket cveća uz poruku: Gospođo, bio bih vam zahvalan da se pred svaku utakmicu žestoko posvađate sa svojim suprugom. Moguće je da za taj vaš dodatni posao dogovorimo i odgovarajući honorar! 

Нема коментара:

Постави коментар